Iedere maand mogen wij een pagina met boekentips vullen in Visie. Hier vindt u een uitgebreid overzicht van de besproken titels:

December 2019 | Cadeauboeken TIP 5

Job Koppejan

TIP 1: De infographic Bijbel

Van harte aanbevolen door Job Koppejan van Boekhandel Smit in Gouda
Wil jij iemand verrassen met een bijzonder boek? Geef dan De infographic Bijbel cadeau! Job Koppejan van Boekhandel Smit in Gouda, legt uit waarom.

“Bij iedere bladzijde die je omslaat gaat de wereld van de Bijbel op een wonderlijke manier voor je open. Door de meer dan 100 verschillende infographics valt er nieuw licht op het Woord van God. Het is echt een boek om voor te gaan zitten. Neem de tijd, kijk en merk hoe uniek de Bijbel is.

Mooie inzichtgevende infographics zijn bijvoorbeeld die over de offerdienst en het tijdperk van de Koningen. Bij die laatste zie je door het verschil in kleuren in één oogopslag wie de goede en slechte koningen waren. Wanneer je de rijkdom van Salomo verbeeld ziet, dan gaat het je wel even duizelen. En de overgang van het Oude naar het Nieuwe Testament wordt op een originele manier gemarkeerd.

In de Infographic Bijbel is zóveel te ontdekken. Wat mij betreft hét cadeauboek van 2019!”

November 2019

Gespreksbijbel HSV

Van harte aanbevolen door Alice Pasterkamp van Boekhandel 't Boekendal op Urk

Uit de Bijbel lezen met kinderen tussen 8 – 12 jaar? Dan is deze Gespreksbijbel iets voor jullie!

Dit is de complete Bijbel met héél veel extra’s. Bij elk hoofdstuk staat een leesprikkel, een gespreksonderwerp en een stukje uitleg om samen over te praten. Ook staan er kleurenillustraties, foto’s en leuke opdrachtjes in. Een hele fijne Bijbel om Gods Woord dichter bij kinderen te brengen!

Auteur: Gespreksbijbel | Prijs: 49,- (tijdelijk in prijs verlaagd, normaal 59,-)
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel!

De heer uit het zuiden | Kirsten Heitzmann

Van harte aanbevolen door Pieter Dijzer van Boekhandel 't Schrijvertje in Veen

Wandelend door het binnenland van Colorado en typend op haar telefoon schrijft Kristen Heitzmann de mooiste verhalen. Dit is deel 2 van een 5-delige serie Het land van de gouden rivieren.

Een aanrader!

Auteur: Kirsten Heizmann | Prijs: 23,99 |
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel!

Altijd in Gods hand | Lynn Austin

Van harte aanbevolen door Elise Besselsen van Boekhandel De Wedloop

Wat een prachtig cadeauboek is dit geworden!

Dit boek is heel mooi vormgegeven. Het staat vol met bemoedigingen voor vrouwen om zelf of samen aan de slag te gaan. Ideaal om cadeau te geven in de komende maanden!

Auteur: Lynn Austin | Prijs: 19,99 |
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel!

Hoe ziet de hemel eruit? | Henk Binnendijk

Van harte aanbevolen door Jeroen van Boekhandel Het Baken

Dit prachtige en overzichtelijke boek, inspireert en maakt je verlangend naar meer van God. Ik werd gepakt door de tekst: ‘Zoek de dingen die boven zijn, waar Christus is. Hemelsgezind leven op aarde, dat is een gave apart.’

Ik geloof dat de Heere Jezus Christus Zijn woord waar zal maken, dat Hij alle dingen nieuw zal maken. Een nieuwe hemel, en een nieuwe aarde, waarop gerechtigheid heersen zal. Dit boek helpt me erbij om er wat meer van te begrijpen, De Hemel is daar waar God is!

En zoals Henk Binnendijk zegt, er is veel om ons op te verheugen!

Auteur: Henk Binnedijk | Prijs: 18,99 |
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel!

Oktober 2019 | Kinderboekenweek

Maffe Meester Daan | Judith van Helden

VERPLICHT PATAT ETEN TIJDENS DE REKENLES!

Je zal maar een meester hebben die zijn leerlingen verplicht patat laat eten, zodat ze beter leren rekenen. Een meester die de spellingles op het plein geeft, en zich tijdens de leesles verstopt onder het bureau van de directeur. Een meester die techniekles geeft in zijn eigen klushuis. Een meester die bovendien kampioen is in bananenslagbal. Zo’n meester is Maffe Meester Daan.

Je zal maar een boek lezen dat over zo’n meester gaat. Een boek dat geschreven is in samenwerking met die meester zelf (want ja, hij bestaat echt!). En met zijn leerlingen, natuurlijk. Ook zij hebben een belangrijke bijdrage aan dit boek geleverd. Een boek dat je laat lachen, maar dat je af en toe ook ontroert. Een boek dat bij ieder hoofdstuk een aantal gespreksvragen heeft waar je over na kunt denken. Of die je kunt bespreken met je klas. Zo’n boek is Maffe meester Daan speelt bananenslagbal. Het eerste boek in een nieuwe serie. Een boek dat ontzettend leuk is om zelf te lezen, maar ook heel geschikt is om voor te lezen. Geschreven door Judith van Helden en geïllustreerd door Hanne Snel.

Auteur: Judith van Helden | Prijs 12,99
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel!

Boekentips van...

September 2019 | Bijbelstudie

Paulus, een biografie | Tom Wright

“Wright geeft ons de mogelijkheid om de apostel Paulus beter en persoonlijker te leren kennen”
Gert-Jan van Rietschoten, Boekhandel Van Rietschoten (Rotterdam)


Van de Britse Nieuwtestamenticus NT (Tom) Wright kennen we ondertussen het vermogen om zijn theologische kennis toegankelijk te maken voor een breed publiek. Z’n schrijfstijl is levendig en beeldend, zijn boeken zijn daarom allerminst saai. Voor het eerst gebruikt hij die vaardigheid nu om een biografie te schrijven en wel van Paulus. De man die het hedendaagse christendom onmiskenbaar heeft getekend.

In dit boek is het alsof je opnieuw kennis maakt met de apostel. Te beginnen bij zijn roots, hoe hij als begaafd kind in een joodse gemeenschap opgroeide in Tarsus in het huidige Turkije. De strikte tradities in de joodse denkwereld van die plaats en tijd vormden hem. We lezen hoe hij zijn levensveranderende Damascus reis moet hebben ervaren en Jezus daarin leerde kennen. Uiteraard gaan we ook mee op de reizen die Paulus maakte, en wel op zo’n manier dat we de geluiden, het uitzicht en de geur kunnen meebeleven.

Wright geeft ons met dit boek de mogelijkheid om de apostel beter en persoonlijker te leren kennen. U zult verrast zijn over hoe bekende en minder bekende puzzelstukken daardoor in elkaar lijken te vallen bij het lezen van deze bijzondere biografie! Gert-Jan van Rietschoten, Van Rietschoten (Rotterdam)

Auteur: Tom Wright | Prijs 29,95 | ISBN 9789051945553
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel!

Juli 2019 | Zomerleestips

Leven vanuit rust | Thomas Sjödin

“Ervaar wat een liefde God voor ons had toen Hij Rust schiep” - Aline van den Brink, Boek- en Cadeauwinkel De Rank (Veenendaal)

De Zweedse Thomas Sjödin beschrijft vanuit eigen ervaring hoe belangrijk rust is. God heeft op de zevende dag rust geschapen. Om te genieten, om even wat anders te doen dan ons ritme van werken-eten-slapen. Vanuit die scheppingsorde gaat de auteur verder met het in herinnering brengen van Gods goede bedoelingen voor ons.

Wat gebeurt er tijdens rust? Hoe goed is het om even te stoppen met je bezigheden, een middagdutje te doen, pas op de plaats te maken? Niet alleen op de zondag, maar elke dag? Wat doet slaap met je en hoe is de tijd ingedeeld, voor God en ons, in tijd en eeuwigheid?

We mogen genieten van de overvloed die God ons geeft, in alle facetten van het leven. Dat betekent dat liefde en rust aan elkaar verbonden zijn. Maar ook dat je soms een stapje terug moet doen, om eerst voor jezelf te zorgen. Ben je op zoek naar een goed boek voor in je vakantie? Neem dit en ervaar wat een liefde God voor ons had toen Hij Rust schiep. Omdat we het nodig hebben. Niet af en toe, maar dagelijks een moment en zelfs één hele dag in de week!

Auteur: Thomas Sjödin | Prijs 17,99 | ISBN 9789033825170
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel!

De bijenhouder van Aleppo | Christy Lefteri

Zomerleestip van Liebeth Burger | Burger Boek & Kantoor (Waddinxveen)

Subliem!! Je krijgt door dit boek een andere kijk op vluchtelingen. Op zeer boeiende, intrigerende en meeslepende wijze weet Christy uiting te geven aan de verschrikkingen die vluchtelingen moeten doorstaan voor ze aankomen op een veilige plek.

De bijenhouder van Aleppo' van Christy Lefteri is het hartverwarmende liefdesverhaal van bootvluchtelingen Nuri en Afra. Als ze alles hebben verloren wat hun lief is, vlucht bijenhouder Nuri samen met zijn vrouw Afra weg uit Aleppo. Op hun reis door een gebroken wereld worden ze niet alleen geconfronteerd met de schokkende realiteit van het vluchtelingenbestaan, maar ook met een onuitsprekelijk verdriet: het verlies van hun zoon Sami.

Auteur: Christy Lefteri | Prijs: 20,99 | ISBN 9789023957775
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel!

Russchische Roulette | Joël Rosenberg

Zomerleestip van Jeroen | Het Baken (Katwijk)

Als je deze zomer een spannend boek wilt lezen met een ijzersterk complot, dan raad ik je Russische Roulette aan van JC Rosenberg. Als geen ander weet hij te boeien vanaf de eerste bladzijde.

De schrikwekkende alliantie tussen Rusland, Iran en Noord-Korea staat op scherp. Marcus Ryker moet koste wat kost uit handen van de Russische speciale troepen zien te blijven – en zo snel mogelijk met het Witte Huis onderhandelen over de man die verantwoordelijk is voor de wereldwijde paniek: de Russische dubbelagent Oleg Kraskin. Als Marcus ontdekt dat Noord-Korea kernwapens wil verkopen aan Iran springen alle seinen op rood. Kan hij samen met Oleg een manier vinden om wereldvernietiging te voorkomen?

Auteur: Joel Rosenberg | Prijs: 22,50 | ISBN 9789023958291
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel!

Totdat we thuis zijn | Cathy Gohlke

Zomerleestip van Jacqueline Bout | Duifhuizen boeken (Oud-Beijerland)

Een mooi pakkend boek met onverwachte wendingen, romantiek en spanning. Claire smokkelt vijf Frans-Joodse kinderen naar de vrijheid, maar dan is er een groot probleem….

Een ontroerend verhaal over het Britse thuisfront tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Auteur: Cathy Gohlke | Prijs: 24,90 | ISBN 9789033129513
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel!

Hoe overleef ik moeilijke mensen? | Jörg Berger

Tijdelijk van 16,99 voor 11,99!

Grensoverschrijders, praatjesmakers, dominante mensen, negatievelingen, wraakzuchtigen, vermijders en energieverslinders: ze bedoelen het niet slecht. Toch kunnen ze ons het leven zuur maken, energie uit ons zuigen en het uiterste van ons vergen.

Hoe kunnen we ons daar effectief tegen beschermen? En, als het even kan, zonder zelf een moeilijke mens te worden? Door de achtergrondinformatie over persoonlijkheidstypen, de tips en trucs en de voorbeelden uit de praktijk, is dit boek bijzonder leerzaam en waardevol voor omgang met mensen in ons dagelijks leven.

Actiecode: 904-10686 | Geldig t/m 15/08

JUNI 2019 | Vaderdagtips

Het lot van de Koningen

EEN AVONTUURLIJK MANNENBOEK MET STERKE VROUWEN

Monniken met wapperende pij door smalle Parijse straatjes, ontmoetingen in schaars verlichte kerken, geheime genootschappen, de Illuminati en het oog van Ra: het zit allemaal in deze spannende historische thriller.


Mark Stibbe sleurt je mee in een voor ons soms vreemde wereld. Wel een wereld die de onze mede heeft gevormd. De achttiende eeuw was een tijd waarin de blik op de wereld in het westen voorgoed kantelde van verticaal naar horizontaal, van geloof naar rede. Een scharnierpunt in de tijd waarin het ridderschap nog nagalmde, maar ook van grote nieuwsgierigheid, van ontdekkingen en van de eerste ballonvaart.

Het afwisselend in Engeland en Frankrijk gesitueerde verhaal zit boordevol actie. Het is zeer onrustig in Frankrijk. Er woedt een felle strijd van royalisten tegen republikeinen. Dit kostte al het leven van koning Louis XVI. Ook in Londen zijn dergelijke krachten aan het werk die het hoofd van koning George willen zien rollen.

Tegen dit decor gaat vicar Pryce op een missie naar Frankrijk om de ouders van zijn Franse vrouw op te sporen en in veiligheid te brengen. Hij raakt betrokken verzeild in een sinister complot waarbij ook eigen leven keer op keer gevaar loopt. De heldhaftige missie van Pryce liep uit op de oprichting van de eerste Britse geheime dienst.

Aan de research en de details is veel aandacht besteed. Het straatbeeld, de kleding, militaire en maritieme scenes, het lijkt allemaal te kloppen. De wat gekunstelde dialogen en een paar minder geloofwaardige scenes kan ik de schrijvers dan ook wel vergeven.

De verhaallijn is erg goed uitgewerkt. Er gebeurt veel en vrijwel elke pagina is levendig en vol actie. Het verhaal zou het dan ook op het witte doek goed kunnen doen. Dit is ook de reden dat G.P. Taylor er bij betrokken was: hij moest er voor zorgen dat er meteen een goed bruikbaar script zou zijn dat het verfilmen makkelijker zou maken.

Er wordt ook gewerkt aan nieuwe verhalen, zegt auteur Mark Stibbe. Met dominee en spion Pryce is een personage gecreëerd dat nog best een aantal nieuwe delen mee kan. Poldark meets Grantchester meets James Bond.

Erik Verhagen (Boekhandel De Schuilplaats, Alblasserdam)

Auteur: Mark Stibbe | Prijs: 23,99 | ISBN 9789043531344
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel!

De bijenhouder van Aleppo

Vaderdagtip van Remco Uithol | Boekhandel De Rank (Veenendaal)

Wat een indrukwekkend boek! Een echtpaar met een mooi en rustig leven in Syrie, als bijenhouders, wordt verscheurd door ellende en verdriet als de oorlog begint. Dan begint de lange vlucht naar vrede en veiligheid… Remco Uithol, De Rank (Veenendaal)

Auteur: Christy Lefteri | Prijs: 20,99 | ISBN 9789023957775

Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel!

Twaalf jaar hoop

Vaderdagtip van Jo van Dorp | Boekhandel Ichthus (Alphen, Den Haag, Leiden, Zoetermeer)

Ooit was Matthew een befaamde quarterback. Tot hij vals werd beschuldigd van iets verschrikkelijks. Dan blijkt hoe belangrijk karakter is… Dit is het eerste boek over Football wat ik in een keer uitgelezen heb!

Auteur: Charles Martin | Prijs: 21,99 | ISBN 9789043531214

Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel!

Gewone Catechismus

Vaderdagtip van Gert-Jan van Rietschoten | Boekhandel Van Rietschoten (Rotterdam)

Ik ben dankbaar voor deze nieuwe, gewone catechismus. Ik voel me verbonden met de kerk van alle eeuwen, maar met deze actuele 100 vragen en antwoorden kunnen we midden in deze wereld eerlijk spreken over ons geloof.

Auteur: Theo Plezier | Prijs: 17,99 | ISBN 9789023954927

Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel!

VISIE - MEI 2019

Bruid van de bergen

Desi Brennan groeit op in een land dat opkrabbelt na de Amerikaanse Burgeroorlog. Ze verlangt naar vrede die verder voert: volledige vrijheid van slaven en indianen. Ze botst dan ook flink met de rijke nieuwkomer Remy Montgomery, die nog steeds slaven voor hem laat werken en vindt dat indianen in reservaten thuishoren.

Maar als hij haar familie helpt na een overval door bandieten, kan Desi niet anders dan Remy het voordeel van de twijfel gunnen en haar liefde voor hem erkennen. Dan keert Remy terug van een lange reis met een kersverse bruid aan zijn zijde. Eenzaam stort Desi zich op haar werk voor haar vaders krant, en verzint ze met haar vader een list om de leider van de bandieten in de val te lokken. Hun plan loopt gruwelijk uit de hand als Desi wordt ontvoerd. Alleen als haar vader zichzelf uitlevert aan de bende, wordt haar leven gespaard.

Auteur: Kirsten Heitzmann | Prijs: 23,99 | ISBN 9789043531344
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel!

Exclusief bij Byblos: HSV Bijbel met Psalmen

Deze speciale limited editie kwam tot stand door een samenwerking tussen Byblos en Royal Jongbloed en is dus uitsluitend verkrijgbaar bij Byblos boekhandels. De Bijbel in de Herziene Statenvertaling (HSV) bevat tevens Psalmen en formulieren. Het formaat van de bijbel is 15x10 cm en de kleur is Zeeblauw. De bijbel wordt geleverd met een stevige kartonnen koker zodat de bijbel makkelijk en beschermd is mee te nemen.

Bijbel met Psalmen HSV | Prijs: 45,- | ISBN 9789065394576
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel!

Mijn Bijbel Journal

Breng het Woord van God op een creatieve, visuele manier tot leven!

Mijn Bijbel Journal is een blanco notitieboek met wit 90 grams stipjespapier. In dit notitieboek neem je stukken tekst uit je bijbel of inspirerende quotes over en versier je die naar eigen smaak. In het uitneembare instructieboekje(de crash course) voorin het notitieboek vind je alle informatie die je nodig hebt om meteen met het versieren van je bijbeljournal te kunnen beginnen.

Dit vind je in de crash course:
- Eenvoudige manieren om je versen te handletteren en illustreren
- Tips en technieken bij gebruik van sjablonen, kleurpotloden, verf, stempels, washitape en meer
- Inspirerende voorbeelden
- Meer dan honderd decoraties om over te trekken of na te maken.

Mijn Bijbel Journal | Prijs: 12,99 | ISBN 9789045323251
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel !

Leef je roeping

In Leef je roeping wordt aan de hand van een luchtige metafoor de vijf fases in een mensenleven beschreven. Een mens gaat in zijn/haar leven door verschillende fases heen als het gaat om het maken van keuzes.

Dit boek bevat praktische handvatten om achter Gods roeping met je leven te komen, belemmeringen te overwinnen en je leven zó te organiseren dat er daadwerkelijk tijd en ruimte is voor het leven van deze roeping. Gods onvoorwaardelijke liefde biedt, in combinatie met jouw uniek-zijn, het onwankelbare fundament voor dit krachtige leven.

Een aanrader wanneer je op zoek bent naar je roeping, vanuit een basis van rust en balans.

Leef je roeping | Prijs: 18,99 | ISBN 9789033801693
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel !

Duizenmaal dank

Zoek het leven waar het te vinden is: vlak voor je neus!

De mooie gedachten en prachtige zinnen in dit boek zetten je aan het denken! Je oefent de wereld van iedere dag op een andere manier te zien; als een geschenk van God. Duizendmaal Dank is een eerlijke en heel praktische gids voor een vreugdevol en dankbaar leven!

Duizendmaal Dank | Prijs: 17,50 | ISBN 9789051944341
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel !

VISIE - APRIL 2019

Refresh

Tip van Mirjam Koppelaar | Boekhandel Akershoek

Refresh is dé must-read voor vrouwen die vinden dat ze (te) druk zijn!
Dit boek helpt je bij het (gezond) prioriteiten stellen in het leven, in je gezin en op het werk. Met de gratis studiehulp kun je het boek heel praktisch toepassen. Wat leuk is: er is ook een mannelijke variant: Reset.

Refresh | Prijs: 16,95 | ISBN 9789087180584
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel !

De reis van Syntax Bosselman

Tip van Lieke van Tol | Goedhart Boeken

Dit is een ontzettend bijzonder boek! Op een verhalende wijze vertelt Van Dam de geschiedenis van de slavernij en de rol van Nederland daarin. Een gevoelig boek met pijnlijke verhalen, maar tegelijkertijd heel mooi verteld. Iedereen zou dit moeten lezen!

De reis van Syntax Bosselman | Prijs: 16,99 | ISBN 9789000359158
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel !

Scherven van hoop

Tip van Margreeth van Sijll | Boekhandel de Appelboom

Oorlog. Een Nazi-arts, een jonge Joodse vrouw en een klein meisje uit Roemenië. Drie verbijsterende verhalen door elk afzonderlijk verteld. Uiteindelijk met elkaar verweven. Indrukwekkende inkijk in de verschrikkingen van de oorlog. Prachtig geschreven boek waar je wordt meegezogen in de levens van de drie hoofdpersonen.

Scherven van hoop | Prijs: 16,95 | ISBN 9789087180584
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel !

Exclusief bij Byblos: HSV Bijbel met Psalmen

Deze speciale limited editie kwam tot stand door een samenwerking tussen Byblos en Royal Jongbloed en is dus uitsluitend verkrijgbaar bij Byblos boekhandels. De Bijbel in de Herziene Statenvertaling (HSV) bevat tevens Psalmen en formulieren. Het formaat van de bijbel is 15x10 cm en de kleur is Zeeblauw. De bijbel wordt geleverd met een stevige kartonnen koker zodat de bijbel makkelijk en beschermd is mee te nemen.

Bijbel met Psalmen HSV | Prijs: 45,- | ISBN 9789065394576
Vind hier een Byblosboekhandel bij u in de buurt. Liever online kopen? Alle Bybloswinkels hebben een webwinkel !