Hella Wijst over haar boek ‘Troost’

Troost geven én toestaan

Hella van der Wijst schreef het boek ‘Troost’, een boek met ervaringsverhalen van mensen die een geliefde verloren. Daarnaast geven rouwdeskundigen en wetenschappers hun inzicht over troost en verdriet.

“Door het tv-programma Ik mis je kwam ik erachter hoe verschillend mensen rouwen en waar ze wel of juist niet troost in vinden. Het schrijven van dit boek begon met het verhaal van Annemarie Bogaard. Haar twee jonge dochters kwamen tegelijk om bij een groot ongeluk. Voor het eerst vertelde ze aan mij dat ze troost vond voor haar verdriet, door servies kapot te gooien. Dat zat niet in de tv-uitzending maar werd wel het begin voor dit boek. Als dit Annemarie kon troosten, zou het anderen misschien ook troosten.

Troost is een boek geworden vol tips van mensen die rouw en verdriet meemaakten, maar ook met tips en inzichten van rouwdeskundigen. Een heel praktisch boek. Daardoor is het ook heel geschikt voor omstanders van mensen in rouw en mensen die werken in de uitvaart of zorg.

Door het schrijven van dit boek heb ik de waarde van troost ervaren. Want troost geven én troost toestaan, maakt een verbinding voor het leven. Iets waar we in deze tijd van lossere verbanden behoefte aan houden…”Troost is verkrijgbaar in alle (online) Byblosboekhandels. Klik hier om een boekhandel in de buurt te vinden.